HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Az önéletrajz új hangja

Az önéletrajz új hangja

Az új év sokakat nemcsak mindenféle betarthatatlan fogadalmakra, hanem új döntésekre, akár munkahely-váltásra vagy új kihívások keresésére is sarkall. Ezért, a január viszonylagos nyugalmát kihasználva, érdemes kicsit rendbe rakni, felfrissíteni önéletrajzunkat.

Ezúttal azonban nem pontokba szedett tanácsokat fogok írni arról, hogy mit ne felejts ki, milyen új paragrafusokat, kulcskifejezéseket iktass be, hanem inkább egyfajta, az önéletrajz írással kapcsolatos szemléletváltásra szeretnélek ösztönözni.

Ki van a papír mögött?

A vázlatpontokba szedett képességek listázásának kora lejárt. A személyes adatokat, a tanulmányokat természetesen listában írjuk le továbbra is, de a mai világban nem sok értelme van a képességeket, vagy az előző munkahelyek feledatköreit szárazon, vázlatosan felsorolni, majd annyiban hagyni. Egy ilyen önéletrajz csak azt sugallja, hogy egy újabb pótolható alkatrész vagy a gépezetben, semmivel sem akarsz többet mondani mint bárki más. A felsorolásszerű, sablon önéletrajzok nem mondanak semmit a képesítések és előző munkahyelek listája mögött lévő emberről, személyiségéről, életfelfogásáról.

Márpedig egy olyan világban, ahol a millenáris és azt követő generációk esetében a munka és az élet nem két külön lehatárolt fogalom többé, mindennél fontosabbá válik az emberi hang, a személyiség, a hivatásunkról alkotott filozófiánk közvetítése, amikor egy állásra jelentkezünk.

Összefoglalni önmagad

Az önéletrajz legeleső szakaszában található "személyes adatok" rész alatt máris jöhet egy tömör bekezdésnyi összefoglaló Rólad. Arról, hogyan gondolkodsz a szakmádról, hogyan landoltál ezen a területen, mi a legfontosabb eredményed, tanulságod, vagy mit szeretsz benne leginkább. Ne kulcsszó halmozó, szabályokat követő, kitöltendő részként gondolj erre az összefoglalóra. Ez egy szabad szöveg, amelynek lényege, hogy a válogatást végző embert egy pillanatra kiszakítsd a hétköznapi "to-do-list" fogságából és emlékeztesd rá, hogy az iskolák, certifikációk listája mögött is egy önálló személyiséggel rendelkező, kreatív emnberi lény van.

Képességek unalmas felsorolása helyett valós szituációk

A képességeid száraz felsorolása nemcsak semmitmondó, hanem egyre inkább hiteltelen is. Ahelyett, hogy nagyszerű interperszonális skillt említenél, írd le röviden, hogyan sikerült egy komoly szakmai konfliktust rendezned, miért szerettek meg a cég ügyfelei stb.

Mielőtt belevágnál az önéletrajzod átírásába

Olyan tömör összefoglalót írni, ami továbbjuttat a következő körbe, sőt oda juttat, ahová érkezni szeretnél, pont annyira könnyű, mint egy új márka szlogenjét kitalálni. Ahhoz, hogy valóban azt közvetítsd magadról, amit szeretnél és úgy, hogy mindez olyan irányba mozdítsa a karrieredet, amit célként kitűztél, csak akkor lehetséges, ha tisztán látsz önmagaddal és közép- vagy hosszabb távú vízióiddal kapcsolatban.

Ezért, mielőtt belevágnál önéletrajzod kreatívabb átírásába, tegyél meg néhány dolgot.

  1. Írd le/gondold át eddigi karrieredet, majd próbáld leírni, hogy milyen számodra egy ideális állás és ha megkapnád, miért lenne jó neked, mivel, hogyan tenné jobbá az életed, vagy te magad mivel járulnál hozzá mások életének jobbá tételéhez a vágyott pozícióban.
  2. Ha van olyan barátod, aki kellően bölcs és akinek bízol az értékítéletében, kérdezd meg tőle, hogyan látja ő a karrieredet és, hogy szerinte mivel lenne célszerű foglalkoznod, milyen tevékenység illene leginkább hozzád?
  3. Emlékezz vissza korai gyermekkorodra. Mit szerettél leginkább csinálni akkoriban, illetve miben voltál kiemelkedően jó? Mi az, amiben még mindig jó vagy?
  4. Gondolj az ideális munkádra, és arra, hogy milyen típusú problémát oldanál meg szívesen a munkáltatódnak, amivel kitűnnél és amire te magad is büszke lennél.
  5. Gyűjtsd össze az un. "sárkányölő" sztorikat előző munkahelyed, önkéntességed tapasztalataiból, vagy gyakornoki múltadból. A "sárkányölő" történet kifejezést angol nyelvű cikkekből vettem át ("dragon-slayer story") és olyan történtekre szeretnék vele utalni, amelyek különlegesek és bemutatják, hogyan sikerült valamit frappánsan megoldani, vagy pozitív változást hozni az adott közösségbe. A történetmesélés különösen megnyerő egy állásinterjún és a sablonos kérdezőt is kicsit kizökkentik a "hogyan látod magad 5 év múlva" című vergődésből, de az írott önéletrajzban is hitelesítik néhány kiemelni kívánt tulajdonságodat.

Ha mindezeket leírtad magadnak, vagy átgondoltad, a felfrissített önéletrajzodat már erőlködve sem tudnád valamilyen standardizált, unalmas, robotoknak való europass-ba beleszerkeszteni.

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.