HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Bogi révbe ért

Bogi révbe ért

Bogi hosszú ideje kereste saját útját a világban. Szakmai tapasztalata, ismerete, azok sokszínűsége kifogástalan volt. Látott már versenyszférát és államit egyaránt. Ügyesen bánik az emberekkel, és kiemelkedően jó képességei voltak az IT területen. Mégis valami mintha blokkolta volna útját az álláskeresés során, ami miatt hozzám sodorta az élet.

A kapcsolatfelvétel, majd a probléma megértése után hamar rátértünk arra, hogy milyen szakmai anyaggal próbálkozik a humán erőforrás piacon. Első érzésre azt gondoltam, hogy ha az önéletrajzában megtalálom a kulcsproblémákat, hamar megoldódhat a frusztrációja. Láss csodát, nem így volt!

Nagyon profin összeállított szakmai önéletrajzzal találkoztam, amihez szinte alig volt kérdésem.

Bogival kitöltettem a személyiség kérdőívet, amivel a belső motivációs hajtóereit akartam jobban megismerni. Az eredményekről visszajelzést adtam neki. Az eredményektől meglepődött, hogy ilyen
reális képet kaphatott önmagáról.

Tudjátok kedves olvasóim nála ez volt a kulcs! Abban a pillanatban ahogy megcsillantottuk a személyiségében azokat a jegyeket, amelyek az ő erősségei, és párosítottuk az egyes munkakörökben kamatoztatható potenciálokkal, valahogy megváltozott minden.

Hetek alatt elküldött pályázatok és interjúk nagyon gyorsan eredményt produkáltak. Az állásinterjúkra különböző szituációs kérdésekkel-válaszokkal készültünk fel, amik sokat segítettek a személyes találkozók gördülékenységén. A felkészülésbe fektetett idő és energia végül meghozta eredményét, és Bogi sikeresen elnyerte azt a pályázatot állami szférában, amiben biztos vagyok, hogy magabiztosan és sikeresen megállja majd a helyét.

Sok sikert Bogi, kívánom hogy minden álmod valóra váljon!

Címlapképen: Marcos Zrihen kevert technikával készült festménye látható.

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.