HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Bonts formát és szegd meg az önéletrajzírás szabályait

Bonts formát és szegd meg az önéletrajzírás szabályait

A klasszikus önéletrajzi formátumoknak megvolt a maguk aranykora, ám a digitalizálódás és a munkaerőpiaci igények gyors tempójú változásainak korában már nehéz kitűnni a tömegből a sablon alapján készült önéletrajzokkal.

Ez a kor a történetmesélés kora is (elsősorban a digitális marketing világában), így egyre fontosabbá válik a válogatások során saját történetünk is. Mert biztosan van mögöttünk egy csodálatos történet és számos izgalmas szakmai tapasztalat, amivel új munkahelyünket meg tudjuk ajándékozni. De mindez egy formakövető önéletrajzból nem biztos, hogy kiderül.

Az "eredményorientált szakember" és hasonló kifejezések professzionálisnak hangzanak, de nem mondanak el semmi különöset rólunk, olyan mintha termékek vagy robotok lennénk.

Az emberek 90%-a azért ragaszkodik mégis az elfogadott sablonokhoz és bevett kifejezésekhez, mert úgy gondolják ha belevinnék emberi oldalukat az szakmaiatlan lenne és rossz képet festene róluk.

Sokszor megfeledkezünk azonban egy fontos dologról. Még egy szoftver sem hívott be senkit interjúra. Az önéletrajzunkat előbb-utóbb úgyis egy emberi lény olvassa el. Hogyan érinted őt meg, hagysz benne valamilyen benyomást? A "kezdeményező és kiváló szervezői készségekkel" biztosan nem.

Például az elmúlt tapasztalataidat leírhatod egy rövid történetként is, rendes mondatokba szedve.

Gondoljunk csak bele, jelenleg a márkaépítés egyik legfőbb eszköze a történetmesélés (story telling). Ha termékek és szolgáltatások márkaépítésében ilyen fontos a sztori, akkor pont az emberi lények esetében ne alkalmazzuk, ahol mindez ráadásul még sokkal valódibb is?

Íme egy példa: "Az egyetemen könyvelőnek tanultam, majd irodai menedzser lettem egy cég könyvelési osztályán. Szeretem az irodai nyüzsgést életben tartani, okos munkafolyamatok megtervezésével és bevezetésével. A legfőbb célom, hogy a kollégáim minél gördülékenyebben, minél kevesebb stressz alatt végezhessék a munkájukat. Szeretem megszervezni az üzleti útjaikat, karban tartani a cégem hírleveleit, rendezvényeket szervezni, kezelni a problémás ügyfeleket vagy a csapaton belüli problémákat. Tapasztalatom van a bérszámfejtésben és HR ügyintézésben és örömmel állnék újabb kihívások elé."

És, hogy ne csak általánosságban beszéljünk, íme 8 ajánlott "szabályszegés".

Ezeket a szabályokat nyugodtan megszeheted, amikor önéletrajzot írsz

  1. Nyugodtan írj egyes szám első személyben. Angol nyelvű önéletrajznál se félj az "I" névmás használatától, hiszen a CV végül is egy rólad szóló marketing dokumentum.
  2. Mondattöredékek, kifejezések felsorolása helyett használj egész mondatokat.
  3. Hagyd el a hivatalos töltelékszavakat
  4. Nyugodtan beszélj a karriereddel kapcsolatos döntések mögötti motivációkról és hangsúlyozd az örömmel végzett feladataidat.
  5. Hagyd el az elcsépelt CV kifejezéseket, mint tapasztalt vezető, csapatmunkában jártas, innovatív folyamatok felügyelete stb. Ezeket szinte mindenki használja, és nem mondanak el semmit arról, hogyan járul/járult hozzá a személyiséged és hozzáállásod az adott szervezet sikeréhez.
  6. Szegd meg azt a szabályt, amely szerint egy listában fel kellene sorolnod a skill-eket, képességeidet. Mindenkinek vannak mindenféle képzelt és valós képességei, amelyek felsorolva nem sokat nyomnak a latban. E lista helyett például írhatnál konkrét elért eredményekről, megvalósított célokról.
  7. Ugyanez igaz az eddig betöltött pozíciókra és elvégzett tanulmányokra is. Természetesen szükséges felsorolni őket, de a hangsúly legyen itt is a címek és pozíciók mögötti emberi lényen. Valószínűleg már megoldottál nagyobb problémákat az előző pozícióidban és hoztál pozitív változásokat is. Ezekről írj!
  8. Szegd meg azt a szabályt, miszerint általános funkciókat kell felsorolnod, hogy majd a HR-es besorolhasson valahova. Pl. Marketing, Sales, Ügyfélkezelés stb. Egy időben a jelöltek az összes lehetséges funkciót beírták, hogy több eséllyel induljanak, de ma már ez egy rossz stratégia. Írd be és részletezt csupán azt a területet, emyleben valóban jó vagy, vannak eredményeid és örömmel végzed.

Szegd meg azt a szabályt, amely arra késztet, hogy elrejtőzz egy zombi nyelvezetű, mondattöredékekkel és felsorolásokkal teli önéletrajz mögé. Bújj elő és próbáld ki, milyen érzés. Ki tudja, talán valami egészen váratlan és csodálatos ajánlatot kapsz.

Forrás: https://www.forbes.com/sites/lizryan/2017/05/19/smart-job-seekers-break-...

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.