HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Én vagyok az egyetlen nő aki üzletet kötött önökkel az elmúlt évben?

Én vagyok az egyetlen nő aki üzletet kötött önökkel az elmúlt évben?

Sheryl Sandberg, a Facebook vezető menedzsere (COO) testközelből, napi szinten tapasztalja, hogy milyen kevés nő ül vezetői pozíciókban.

Bár jelen generációnk az előző korok mozgalmainak köszönhetően, több eséllyel futnak neki karrierjük és álmaik megvalósításának, mégis nagyon kevés nő jut fel szakmája csúcsára.

Ennek okairól beszél Sandberg, majd a három megszívlelendő üzenetet ad át, nem a cégeknek, nem arról, hogy milyen lépéseket kellene tegyen egy cég vezetősége, hanem azokhoz a nőkhöz beszél, akik jelen körülmények mellett és ellenére szeretnének az igazgatói székig jutni.

Fotó: Vogue

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.