HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Fontos dolgok, amiket sokan kifelejtenek a LinkedIn beállításaikból

Fontos dolgok, amiket sokan kifelejtenek a LinkedIn beállításaikból

Az előző posztomban arról írtam, hogyan szedd ráncba a jó öreg önéletrajzodat, most pedig ennek online változatáról lesz szó.

Hiába a megkapó önéletrajz, a munkáltató és a HR-es úgyis kutakodni fog a Linkedin profilodon, sőt, az is lehet, hogy az álomajánlat egy Linkedin üzenet formájában érkezik, mert a profilod felkeltette egy fejvadász érdeklődését.

Fontos kulcsszavak

A Linkedin profilunk megfelelő karbantartásával gyakorlatilag egy keresőoptimalizációs tevékenységet (SEO) végzünk, csak ezúttal nem a Google keresési listájának elejére pályázunk, hanem az alommunkáltató megbízott HR szakembereinek figyelmére.

Ezért is fontos, hogy a megfelelő kulcsszavakat használd, és hogy mindenképpen legyen kitöltve az összefoglaló (Summary) rész a profilodon. Érdekességként íme néhány klisé szó, azaz a Linkedinen kissé túlhasznált kulcsszavak angol nyelvű listája.

  • Specialized
  • Leadership
  • Passionate
  • Strategic
  • Experienced
  • Focused
  • Expert
  • Certified
  • Creative
  • Excellent

Ez persze nem azt jelenti, hogy ezek a kifejezések rosszak lennének, de ha csak ezekre hagyatkozunk elveszünk a sokaságban… Nézd meg, hogy a szakmádban a vezető profilok, milyen kulcsszavakat használnak. Találsz olyat, ami hiányzik a profilodról, pedig ott lenne a helye?

Adj és kapj: mások elismerése fontos

Ha ezt a cikket olvasod, bizonyára belefutottál már az „endorsement” funkciókba a Linkedinen. Kissé nehéz úgy magyarra fordítani ezt a szót, hogy visszaadja a Linkedinen betöltött funkcióját (a SZTAKI szótár egyenesen „feljelenti a rendőr”-nek fordítja…). Legjobban talán az elismerés, megerősítés szavak alkalmasak erre.

Fontos, hogy a magadról publikált készségek, képességek alá legyenek támasztva jelenlegi vagy volt kollégák, esetleg egyetemi bajtársak egy-egy klikkes elismerésével. Míg az „offline” CV-be gyakorlatilag azt írhatsz amit akarsz a marketinges vagy interperszonális képességeidről, addig a Linkedin-en hamar látszik, ha egy-egy skill csak úgy üresen lóg a levegőben. Természetesen attól, hogy bizonyos képességeket még nem támasztott alá senki a közösségi hálózatodban, nem azt jelenti, hogy nem is létezik, hiszen okkal írtad oda, de amikor valaki az online profilodat böngészi, a hitelesség elsődleges. A közösségi média megjelenése lehetővé tette ugyanis, hogy bármely promóció – beleértve szakmai profilunkat is - már ne csupán egy egyirányú folyamat legyen, mint egy tévé reklám, ahol csak úgy eléd öntik az információt. A közösségi média világában adott információra, promócióra, kapott szolgáltatásokra azonnal, valós időben reagálni lehet és egymással is érintkezhetnek a közösség tagjai, nagy földrajzi távolságokat átívelve.

Ha visszakanyarodunk a Linkedin profilunkhoz, akkor itt is nagyjából ezek a folyamatok zajlanak. A magadról közölt információk valamelyest interaktívak. Hiába állítasz, vagy közölsz valamit, fontos, hogy a szakmai társaid is megerősítsék azt. Az online profil esetében, mivel valamelyest mérhető lett, a hitelesség kiemelten fontos.

De hogyan szerezz ilyen elismeréseket, azaz „endorsmentet-et” a többiektől? A recept szinte karmikus: ahogy adsz, úgy kapsz. Igazold vissza kollégáid, volt kollégáid, tanuló társaid online önéletrajzán megjelölt készségeket és ők is így fognak majd tenni.
Közben reménykedjünk, hogy ez a mindenki értékelhet mindenkit online, nem fordul át valami Black Mirror-féle szatírába.

Cseréld le a fotódat

Cseréld le a fotódat ha az több mint két éve készült, ha szelfi, ha rossz minőségű vagy rosszul van vágva. Érdemes még próbálkozni a profilkép kontextusba helyezésével, a szakmádnak megfelelően. (Például, ha egy étterem séfje vagy, akkor egy elegáns séf öltözetben készült profi portré fotó nagyot dob a teljes profil oldal minőségén.)

Kérj ajánlásokat

Ahogyan sokszor a hagyományos önéletrajz mellé is csatolunk referenciát, vagy ajánlólevelet (bár ez utóbbi már megy ki a divatból) ugyanígy a Linkedinen is van jelentősége, sőt! Itt sokkal inkább, mert az ajánlás írójának profilja, beosztása, szakmai tapasztalata is látható és könnyen kapcsolatba lehet vele lépni.
Amikor valakitől ajánlást kérsz, kérd meg, hogy pontosítson és szorítkozzon olyan specifikus dolgokra, amiket különösen kedvelt benned, amíg együtt dolgoztatok.

És még egy jó tanács: ha tudsz állj neki ezeknek a feladatoknak, amíg nem válik égetően sürgőssé, szépen lassan szedd rendbe online és offline önéletrajzodat, hogy amikor szembekerülsz egy "most vagy soha" lehetőséggel, ne kelljen őrült módján kapkodnod és referenciákat hajkurásznod.

Kimaradt valami, vagy kérdésed van? Beszéljünk!

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.