HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Ha az alkalmazottakat barátként kezeli a főnök, bukás lehet a vége

Ha az alkalmazottakat barátként kezeli a főnök, bukás lehet a vége

A csoport- és cégvezetők állandó dilemmáját boncolgatja a Forbes magazinban magyarul is megjelent írás, méghozzá egy bennfentes őszinte vallomásán keresztül. Talán segít tisztábban látni, mire figyeljünk, ha "jófej" főnökök szeretnénk lenni, és némi önvizsgálatra is késztethet ezzel kapcsolatban.

Chris Myers, egy kis StartUp, a BodeTree vezetője, őszintén mesélt arról, hogy milyen hibákat követett el a cég alapításakor és hogyan oldotta meg végül azokat.

Egy korábbi munkájának körülményei, ahol a főnök rendkívül mérgező környezetet teremtett - ennek komoly veszélyeiről már írtam blogomban -, olyan mély benyomást tett rá, hogy amikor saját céget alapított, mindent megtett, hogy ő ennek pont az ellenkezője legyen. Ám végül átesett a ló túloldalára.

"Azt akartam, hogy a csapatom tagjai egyben a barátaim is legyenek, csakhogy épp ezért kerültem velük a konfliktusokat és azt sem konkretizáltam, pontosan kitől, mit várok el. Igyekezetem kudarcba fulladt."

Mesél arról, hogy persze jó érzés látni, amikor az alkalmazottak jól érzik magukat a munkahelyen, de a vezetői pozíció ennél többről kell hogy szóljon. Szerinte nincs önzőbb annál, mint hogy főnökként mindenkinek a barátja akarsz lenni. A "jófej főnök" szerepe csupán ego-simogatás, ha nem párosul a vezetői felelősségvállalással.

"Ha nem fekteted le előre, mik az elvárásaid, ha nem mozdítod ki az alkalmazottaidat a komfortzónájukból, és nem teszed őket elszámoltathatóvá, akkor a legfontosabb vezetői kompetenciákról lemondtál. Elbuktál."- írja Mayers.

E tanulságos és őszinte cikket minden StartUp, KKV vezetőnek és vállalati csoportvezetőnek szívből ajánlom továbbolvasásra az alábbi linken:

https://forbes.hu/legyel-jobb/mindenkinek-rossz-ha-az-alkalmazottakat-ba...

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.