HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Hogyan nézzen ki az önéletrajzod 2017-ben?

Hogyan nézzen ki az önéletrajzod 2017-ben?

Az önéletrajz írási szokások és elvárások az utóbbi időben gyorsan változnak. A fényképtől a QR kódon át egészen a céges logókig, nehéz megmondani, hogy mely "extra" tesz hozzá a továbbjutáshoz vagy éppenséggel taszít ki a válogatásból.

Természetesen vannak időtálló dolgok is: a szabatos írás és tömör fogalmazás például. Amennyiben ehhez társul egy letisztult és modern dizájn és egy csipetnyi leíró történetmesélés, egyenes út vezet az interjúig.

Kristen Bahler, a Time magazinnak írt cikkében gyakorlatiasan összefoglalja, hogyan is nézzen ki egy naprakész önéletrajz 2017-ben.

Bahler kiemeli többek között a dizájn fontosságát, beleértve azt is, hogy érdemes a Times New Roman betűtípusról valami kerekebbre, letisztultabbra váltani.

Amennyiben még nem tettük meg, itt az ideje végleg elhagyni két dolgot: a fejléc részből a "Célkitűzés" (Objective) részt, illetve Yahoo, Hotmail vagy neagyjisten Freemail címünket.
Ezek az email fiókok azt sugallják, hogy a pályázó nem igazán haladt a digitális korral. Érdemes tehát GMail címet, vagy személyes weboldalunkhoz kapcsolt email címet megadni.

Kristen Bahler, Time

Az alábbi linken mindezekről bővebben és összeszedett formában olvashattok.

http://time.com/money/4621066/free-resume-word-template-2017/

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.