HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Itt az ideje rendbe szedni az önéletrajzunkat és a Linkedin profilunkat

Itt az ideje rendbe szedni az önéletrajzunkat és a Linkedin profilunkat

Kicsit olyan ez, mint a tavaszi nagytakarítás. Kettős érzésekkel állunk neki, mert egész napos munkát jelent, de nagyon megéri a fáradtságot. Az eredmény ugyanis, egy letisztult, új kezdet izgalmas lehetősége.

Lássuk, hogyan is kezdjünk neki "offline" szakmai profilunk, az önéletrajzunk felfrissítésének

1. Tanfolyamok, tréningek, online kurzusok

Ha részt vettél valamilyen tréningen mostanában (akár online tanfolyamon is), az új képességek mellett, ezt is mindenképpen add hozzá az önéletrajzodhoz. A technológiai forradalom korában nemcsak a cégeknek kell összekapniuk magukat a vezetés terén, hogy a tehetségeket bevonzzák és meg is tudják tartani, hanem a munkakeresők tudásának is folyamatosan naprakésznek kell lennie. Klisé vagy sem, ez folyamatos, egy életen át tartó tanulást jelent.

Ha valakinek az önéletrajzából nyilvánvalóan kitűnik, hogy folyamatosan képzi, fejleszti magát és rugalmasan adaptálódik új trendekhez, követelményekhez, nem pedig a 10-15 éve megszerzett papírján ül, az komoly előnyökhöz juttatja más pályázókkal szemben. (Természetesen, csak akkor ha a válogatás nem nepotista és nem kontraszelektív).

2. Szabadulj meg a régi, semmitmondó információktól

Kicsit az előzőhöz kapcsolódva, ha folyamatosan képzed, fejleszted magad és új tapasztalatokat gyűjtesz egy olyan világban, ahol az ismeretek nagy része 5 év alatt elévül, akkor már nincs szükség olyan alapvetőnek számító "képességeket" beleírni mint a Microsoft Office alkalmazása, vagy a kutatómunka. Semmi sem süti rá jobban az elavult bélyeget egy önéletrajzra, mint 10-15 éves távlatban egyetemi extrakurrikurális tevékenységeket sorolni, vagy inaktív szakmai tagságokat feltüntetni.

Szorítkozz a munkaköreiddel kapcsolatos képzésekre, tapasztalatokra és ne feledd el felsorolni a rád vonatkozó ún. „soft-skilleket” sem, mint a csapatmunka, a vezetői képességek, a hatékony kommunikáció stb. Több kutatás is alátámasztja, hogy a jelenlegi munkáltatók mindenek felett ezeket a képességeket értékelik és ezek alapján tesznek különbséget, két egyformán képzett jelölt között. Az más kérdés, hogy attól, hogy bele van írva az önéletrajzodba, hogy jó csapatjátékos vagy, még nem biztos, hogy igaz. A lényeg, hogy olyan szociális, kommunikációs készségeket írj be, amelyek igazára konkrét eseteket is bármikor fel tudnál hozni. Légy realista és őszinte.

3. Figyelj a helyesírási hibákra

Ezt, talán nem kell magyarázni.

4. Frissítsd fel a szakzsargonodat

Számos szakmában az alkalmazott elnevezések, kifejezések az elmúlt 5 évben sokat változtak. Figyelj rá, hogy a munkaköreiddel kapcsolatos szaknyelv is naprakész legyen. Például, míg pár éve az IT világában a kódolással foglalkozó szakembereket programozóknak hívták, ma már sokkal relevánsabb a fejlesztő megnevezés. Igaz, a magyar nyelvben még rendben van mindkettő, de egy angol nyelvű önéletrajzban semmiképp ne használd a „programmer” szót a „developer” helyett.

5. Pontosítsd számokkal a sikereidet

Például ahelyett, hogy csak annyit írnál, hogy kiemelkedő sales teljesítmény, írd oda azt is, hogy 3 egymást követő hónapon át. Ha a munkádból kifolyólag nagy cégekkel, márkákkal dolgoztál és nem köt titoktartási szerződés, akkor őket is sorold fel, konkretizáld mely nagy nevekkel sikerült a cégednek üzletet vagy partnerséget kötnie a te segítségeddel. Ezzel a módszerrel egyértelművé válik a válogatást végző személy számára, hogy nem csak jól csengő kulcsszavakkal tömted tele a CV-det, hanem a feltűntetett teljesítményed mérhető és visszakövethető.

A következő posztomban az online önéletrajz, azaz a Linkedin profil felfrissítéséről lesz szó. Folyt. köv.

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.