HRIRANYTU.HU

Blog

Tekintse meg, hogy a választott témakörökben, milyen bejegyzéseket találhat.

Bonts formát és szegd meg az önéletrajzírás szabályait

Bonts formát és szegd meg az önéletrajzírás szabályait

A klasszikus önéletrajzi formátumoknak megvolt a maguk aranykora, ám a digitalizálódás és a munkaerőpiaci igények gyors tempójú változásainak korában már nehéz kitűnni a tömegből a sablon alapján készült önéletrajzokkal.

A valódi ok, hogy miért nem dolgozhatsz otthonról

A valódi ok, hogy miért nem dolgozhatsz otthonról

Már a nyolcvanas évek vége óta minden HR konferencián külön figyelmet kap a munkaerő mobilitása és a flexibilis munkakörülmények. 1984-ben a munkaerőpiaci kutatók már megjósolták, hogy mostanra a cégek értelmiségi alkalmazottai otthonról, kávézókból, tengerpartról fognak dolgozni. A technológiai fejlődés és az eredményorientált hozzáállás (nem az a lényeg, hogy hány órát ülsz a gép előtt, hanem, hogy eredményesen dolgozol-e) lehetővé tette a távmunkát, mégis a mai napig az olyan ágazatokban dolgozó alkalmazottak, ahol a helyhezkötöttségnek nem sok funkciója van (nem egy kutatólaborról van szó például), 2015-ben mindössze 24%-uk dolgozott flexibilis, helyhez nem kötött beosztásban. Az utóbbi időben néhány nagyobb cég is, mint a Yahoo, az előzőleg flexibilis munkaerőt visszakényszerítették az iroda falai közé. 33 évvel később tehát, megjósolt munkamodell nem valósult meg. Miért?

Miről ismerszik meg igazán a kivételes alkalmazott?

Miről ismerszik meg igazán a kivételes alkalmazott?

Létezik 8 olyan személyiség- és hozzáállásbeli jellemző, amelyekről felismerhető ha szervezetünk, csapatunk egyik tagja kiemelkedő munkatárs és csapattag, még akkor is, ha ez nem feltétlenül mutatkozik meg a teljesítmény standard mérési eredményeiben. Figyelem, nem (csak) a teljesítményt mérő számokból áll a világ!

Amikor legközelebb az előző fizetésedről kérdeznek, beszélj helyette a bérigényedről

Amikor legközelebb az előző fizetésedről kérdeznek, beszélj helyette a bérigényedről

Semmi oka az interjúztatónak a jelölt előző béréről érdeklődni, de tudjuk, hogy miért kell neki ez az információ, hiszen ha tudom, hogy mekkora volt az előző fizetésed, az óriási segítség nekem a bértárgyalásodon. Ennek az információnak a hiányában is, meg kell tudnom határozni, hogy a képességeid és a tapasztalatod alapján mennyit érsz meg a cégnek és mennyit érdemelsz.

Mekkora kárt okozhat egy mérgező, nárcisztikus főnök?

Mekkora kárt okozhat egy mérgező, nárcisztikus főnök?

Nem minden főnök birtokol szofisztikált vezetői képességeket, ám az, hogy egy vezető kevésbé alkalmas, vagy szétszórt még nem feltétlenül teszi tönkre a munkahelyi légkört vagy az alkalmazottak magánéletét. Azonban léteznek kifejezetten "toxikus" főnökök, akik nárcisztikus, netán pszichopata viselkedésükkel komoly károkat okoznak nemcsak egy cégben, hanem az alkalmazottak mindennapjaiban, önbecsülésében is. A túlzott tekintélyelvűség pedig még biztos alapokat is szolgáltat ehhez.

Dolgozz okosan, ne sokat! De mégis hogyan?

Dolgozz okosan, ne sokat! De mégis hogyan?

Naponta nagyjából egyszer szembesülök valamelyik közösségi platformon a "dolgozz okosan, ne sokat" közhellyel, és ezzel valószínűleg nem vagyok egyedül. Sokan vágyunk rá, hogy a tengerparton sütkérezve, okostelefonnal az egyik kezünkben, koktéllal a másikban, okosan dolgozzunk, keveset. De mégis hogyan?