HRIRANYTU.HU

Blog

Tekintse meg, hogy a választott témakörökben, milyen bejegyzéseket találhat.

Mit NE kérdezzünk az elsőkörös állásinterjún?

Mit NE kérdezzünk az elsőkörös állásinterjún?

Tudom, hogy sokszor még a gyakorlott szakembereket is összezavarja az a rengeteg ellentmondásos információ arról, hogy mit, hogyan csináljunk egy állásinterjún, mit szabad, illik, mit nem. Rengeteg tanácsadó írás születik a témában és sokszor egymásnak ellentmondó tanácsokat is olvashatunk.

Bonts formát és szegd meg az önéletrajzírás szabályait

Bonts formát és szegd meg az önéletrajzírás szabályait

A klasszikus önéletrajzi formátumoknak megvolt a maguk aranykora, ám a digitalizálódás és a munkaerőpiaci igények gyors tempójú változásainak korában már nehéz kitűnni a tömegből a sablon alapján készült önéletrajzokkal.

Tibor célba talált

Tibor célba talált

Az elmúlt hónapokban több olyan ügyfelem volt (magánszemélyek), akik a karrierjükben szerettek volna változást. Egy részük azért, mert új kihívásokat kerestek, amit már a jelenlegi munkakörük és vagy a szervezeti korlátok nem tettek lehetővé, mások azért, mert az élet úgy hozta, hogy munkahelyük vagy munkakörük szűnt meg.

Az alábbi élménybeszámolót egy kedves fiatalemberről osztom meg, aki több hónapja sikertelenül pályázott meg állásokat, és nem értette hogy vajon miért nem hívják be interjúkra, miért nem sikerül az első körök után bejutni a legjobbak közé.

Mentor kerestetik

Mentor kerestetik

Egy érdekes cikkre bukkantam a minap a Harvard Business Review-ban modern korunk mentorkultúrájának alakulásáról. A Haravard Business School professzora, Thomas DeLong és kollégái érdekes megfigyelést tettek: a 40 év fölötti korosztályban minden megkérdezett meg tudott nevezni egy mentort karriere során, ám azok a junior pozícióban lévő szakemberek, akik az elmúlt 20 évben csatlakoztak az adott céghez, már nem.

Mégsem az eddig járt út a Te utad és pályát módosítanál?

Mégsem az eddig járt út a Te utad és pályát módosítanál?

A munkánk hatalmas szeletét teszi ki az életünknek, ezért a boldog, teljes élet fontos része, hogy igazán szeressük, amit csinálunk.