HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Jó az álláshirdetésem, mégsem jelentkezik senki! Hol rontottam el?

Jó az álláshirdetésem, mégsem jelentkezik senki! Hol rontottam el?

Megtalálni, megszólítani és megnyerni! Ez a hármas egység kíséri a kiválasztási-toborzási folyamatainkat a mindennapokban. Napjainkra, a megszólítási fázisban, a régimódi hirdetési profilok már idejét múlttá váltak, alkalmazásuk pedig sikertelenséggel jár. Az általunk jónak vélt klasszikus álláshirdetéseink esetében ne csodálkozunk azon, hogy nincsenek pályázók, jelentkezők.

Az idő megváltozott, a klasszikus hirdetések immáron elavulttá váltak. A „MI” fókuszú, elvárásokat, követeléseket, feladatokat és felelősségi köröket kommunikáló vállalat és munkakör centrikus hirdetésekkel már nem megyünk semmire.

A cégek „MI” központú hangvétel helyett a „TE” és „TIÉD” megközelítésű hirdetési nyelvezetre célszerű váltani.

Kovács Orsolya

Az erőforrás hiányos munkaerő piacon ahol hatalmas a verseny az ideális jelölt megtalálására perspektíva váltást kell végrehajtani az álláshirdetések platformján is. A „MI” központú hangvételt átvette a „TE” és „TIÉD” megközelítésű hirdetések nyelvezete, amiben a potenciális pályázót arról próbáljuk hirdetésünkkel megszólítani, hogy:

  1. milyen feladatai lesznek nálunk,
  2. milyen képességeit és készségeit tudja kamatoztatni,
  3. mi mint vállalat miben tudok neki ehhez segítséget, támogatást nyújtani.

Ha szeretnéd megtanulni a jelöltközpontú hirdetés megírását, hogy sikeresen meg tudd szólítani a potenciális pályázóidat, keress bátran!

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.