HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Két ok, amiért a cégek elbuknak

Két ok, amiért a cégek elbuknak

Knut Haanaes, üzleti stratéga egy gyakran figyelmen kívül hagyott kényes stratégiai egyensúlyról beszél, amely a cégek életébe kerülhet, ha kibillen. Ez a megújulás, új tudás felhalmozása és a meglévő tudás megfelelő kiaknázása közötti egyensúly. Az innováció kockázatos, ezért tekintünk hősként a nagy felfedezőkre. A meglévő tudásra építés nem kockázatos. Rövid távon. Ám egy korábbi sikerre való alapozás, hosszú távon kockázatossá válik, sőt, többnyire a bukás felé vezet.

Bill Gates
A siker rossz tanítómester.Hajlamossá teszi az embert azt gondolni, hogy nem veszíthet.

Haanaes ismert ám érdekes példákon keresztül beavat bennünket abba, miként teremtsük meg az egyensúlyt meglévő tudásunk tökéletesítése és új ötletek kifejlesztése között, valamint arról is beszél, hogyan kerüljünk ki két stratégiai szarvashibát.

Kezdő és veterán vállalkozók figyelmébe ajánlom ezt az egyszerű, tömör előadást. Talán tanulságos, talán vitaindító.

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.