HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Mentor kerestetik

Mentor kerestetik

Egy érdekes cikkre bukkantam a minap a Harvard Business Review-ban modern korunk mentorkultúrájának alakulásáról. A Haravard Business School professzora, Thomas DeLong és kollégái érdekes megfigyelést tettek: a 40 év fölötti korosztályban minden megkérdezett meg tudott nevezni egy mentort karriere során, ám azok a junior pozícióban lévő szakemberek, akik az elmúlt 20 évben csatlakoztak az adott céghez, már nem.

E jelenségnek számos oka lehet, így például a felgyorsult fluktuáció a munkahelyeken. Már nem gyakori jellemző, hogy az új munkatársat egy tapasztaltabb kolléga a szárnyai alá venné. DeLong szerint azonban számos stratégiát kialakíthatunk mentoraink felkutatására, akik még csak nem is feltétlenül az idősebb korosztályból, vagy a munkahelyünkről kerülnek elő. Komplex érdeklődési körünk és az, hogy karrierünk során több vasat is tarunk a tűzben, illetve gyakrabban váltunk munkahelyet is, arra enged következtetni, hogy a professzionális életünk során több mentorunk is lehet, sőt, kialakíthatjuk magunknak a saját "mentor igazgatótanácsunkat".

A digitális közösségek és platformok ma már lehetővé teszik, hogy szakterületünkön tevékenykedő kollégákkal alakítsunk ki informális közösséget és lehetőséget teremtsünk a tapasztalatcserére. A szerző arra is felhoz példát, hogy sokszor még csak nem is az idősebb kolléga szolgál mentorként. Egy ügyvezető igazgató "mellékállásban" krimiket ír, miután egy fiatal, új kolléga regényéről tudomást szerzett, ez pedig megihlette őt.

Amikor mentort választunk, keresünk, az első lépés egy alapos önvizsgálat. Milyennek képzeljük el jövőbeli önmagunkat? Pontosan mik azok a hozzáállás-, vagy tudásbeli dolgok, amelyeket még el kell sajátítanunk, hogy azzá a személlyé válhassunk, akit mgunk elé képzeltünk. Kik azok a személyek, akikre felnézünk és miért? Hogyan váljak a mentorom számára is értékessé, azaz mit tudok felkínálni cserébe?

E kérdésekkel foglalkozik mélyrehatóan az alábbi cikk.
https://hbr.org/2017/01/your-career-needs-many-mentors-not-just-one?utm_...

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.