HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Miért adjunk esélyt a kevésbé jó iskolában végzett emberek CV-jének?

Miért adjunk esélyt a kevésbé jó iskolában végzett emberek CV-jének?

Regina Hartley egy érdekes előadásában elmeséli, hogy miért érdemes esélyt adni a kevésbé jó nevű iskolákat végzett, papírforma szerint nem tökéletes önéletrajzot benyújtó jelölteknek.

Mivel ő maga is nehézségekkel teli közegből küzdötte fel magát a vezető beosztásokig, tudja, hogy egy tökéletlen önéletrajz mögött, gyakran a legmegfelelőbb jelölt áll, akinek titkos fegyverei, az elszántság, kitartás és a kitörni vágyás szenvedélye nem feltétlenül látszik a papíron.

Családi háttere miatt, egy ilyen jelölt talán nem a Harvardon szerezte a pozícióhoz szükséges végzettséget, ám ő az, aki legjobban veszi a változó munkahelyi környezet, a nyomás alatt végzett munka kihívásait és a kudarcokat is jól kezeli.

Egy nehéz természetű csoportvezetővel vagy egy kulcsfontosságú, nehéz üzleti megbeszéléssel járó stressz szinte semmi egy alkoholista szülőhöz, vagy az egyetemi évek és vizsgák alatt pincérként átdolgozott késő éjszakai műszakokhoz képest.

Hartley szerint, az a jelölt, akinek már azért is meg kellett küzdenie (és vállalta ezt a küzdelmet), hogy tanulhasson, minimum egy interjú esélyét meg kell adni.

Ajánlom szíves figyelmébe mindenkinek ezt az előadást, ami magyar felirattal is megtekinthető a TED-en.

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.