HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Mit ne tegyünk a céges bulin és mit tegyünk, ha mégis lejárattuk magunkat?

Mit ne tegyünk a céges bulin és mit tegyünk, ha mégis lejárattuk magunkat?

A céges karácsonyi buli közeledte a legtöbbünket kettős érzéssel tölt el. Egyrészt jó alkalom informálisabb környezetben, közvetlenebb kapcsolatba kerülni munkatársainkkal, illetve beszédbe elegyedni azokkal a kollégákkal, akikkel az átlagos munkanapokon alig kommunikálunk, ugyanakkor a céges buli szüli a legtöbb kínos pillanatot is és számos lehetőséget ad karriergyilkos ballépésekre. Ezért sokan már ettől a lehetőségtől feszélyezve érzik magukat.

Ha jó a csapat és olyan emberekkel dolgozunk együtt, akikkel egyébként is szívesen töltünk több időt, a céges buli egy jól megérdemelt jutalom lehet számunkra. Ha nem ez a helyzet, vagy egyébként is introvertáltabb személyiség vagy, akinek úgy általában is nehézkesebb a társasági eseményeken való részvétel, akkor a céges bulit kötelező jópofizásnak érezheted, ami ráadásul a munkaidőn kívüli szabadidődből vesz el értékes órákat.

Bárhogyan is legyen, nem megjelenni a bulin, még vallási okokra hivatkozva is (hiszen mindenki tudja, hogy a céges karácsonyi buli nem Jézus születésnapjáról szól), nem fest jól. (Betegség, haláleset, magánéleti vészhelyzet természetesen kivétel.)

És ha már mindenképpen illik ott lenni, akár számunkra kedves, akár kényszerű eseményről legyen szó, íme néhány triviális és kevésbé triviális szabály, hogy a következő munkanap ne induljon kínos magyarázkodással.

Mit ne tegyél a karácsonyi céges bulin?

1. Ne rúgj be!

Ez elég triviális, nem is kell túlmagyarázni. A problémák többsége inkább abból adódik, hogy igyekszünk valamiféle határon belül maradni, amit nem könnyű meghatározni. Fontos, hogy tudjuk, alapból mennyi alkoholtól nem kezdünk még el kínos dolgokat beszélni és tenni. Még akkor is érdemes mértéket tartani, ha maga a munkacsapat a keményen dolgozós, keményen bulizós fajta.

2. Ne pletykálj!

Bár az informális környezet, az oldottabb hangulat csábító lehet bizonyos kollégák kitárgyalására, főleg ha ezzel úgy érezzük, bizalmasabb viszonyba kerülhetünk a beszélgető partnerünkkel, soha ne vegyünk aktívan részt az ilyen csevegésekben. Kibeszélni a háta mögött egy kollégát, nem vet jó fényt ránk, még akkor sem, ha az adott szituációban ártatlan dolognak, sőt egyenesen jó ötletnek tűnik. Mások lehúzása többet és rosszabb dolgokat árul el rólunk, mint gondolnánk.

3. Ne csak a közeli kollégákkal "klikkesedj"!

Ne feledd, a céges buli jó lehetőség új kapcsolatok építésére és újabb, jófej, inspiráló kollégák felfedezésére. Használd ezt az alkalmat arra, hogy olyanokkal is beszélgess, akikkel a hétköznapokban nem adódik lehetőség.

4. Ne (csak) a munkáról beszélj!

Természetesen szóba jöhetnek munkahelyi témák, és amíg ez nagy általánosságban tárgyalva, vagy frappáns megjegyzések formájában történik nem is gond. De ne untass senkit projektek, aktuális munkákkal kapcsolatos dolgok részleteivel.

5. Óvatosan a flörtöléssel és ne tegyél szexuális utalásokat!

Az alkohol hatására lazábbnak és bátrabbnak érezheted magad, de a céges buli nem éppen a legmegfelelőbb alkalom a flörtölésre. Természetesen mindig szövődhetnek munkahelyi románcok, de mielőtt meggondolatlanul belebonyolódnál valamibe a bulin, gondolj a hétfő reggelre: kínos lesz-e vagy sem?

Szexuális utalásokat pedig egyszerűen ne tegyél a feletteseidnek, mert ez egyszerűen bunkóság és hétfőn nagyon bánni fogod. Ha pedig a beosztottjaidnak, a hierarchiában alattad vagy veled egy szinten lévőknek teszel ilyen megjegyzéseket szándékosan vagy sem, vagy mert úgy érzed megteheted, az egész csak ártatlan tréfa (mások kínos érzéseinek kárára természetesen) azt munkahelyi szexuális zaklatásnak hívják. És ha nem is merik majd nevén nevezni, attól még bunkónak fognak tartani.

Mit tegyek, ha már megtörtént a baj és lejárattam magam a céges bulin?

Számtalan cikk szól a céges bulin való helyes viselkedésről, de arról már kevesebb szó esik, hogy mit tegyünk, hogyan kezeljük, ha már megtörtént a baj és a múltat nem tudjuk kitörölni.

Először is, fontos tudnod, hogy nagy valószínűséggel minden kollégád csinált már valamilyen ostobaságot alkohol hatására, még akkor is, ha ez utoljára egy egyetemi bulin történt. Ezeket a dolgokat az ember nem felejti el és ha minimális IQ-val és empátiával rendelkezik, nem fog azonnal pálcát törni egy kolléga fölött, aki kissé felöntött a garatra a céges bulin.

Érdemes azt is számba venni, hogy a többiek vajon - a főnököt is beleértve - mennyire voltak berúgva. Ha hasonló módon mint te, akár meg is úszhatod a kínos reggelt. Próbáld meg realistán számba venni a bulin történteket (már amire emlékszel belőle) és kívülről szemlélve értékelni, hogy valóban annyira kínos volt-e vagy csak egy erős megfelelési kényszer miatt érzed így. Érdemes kifaggatnod egy olyan munkatársadat is, akivel bizalmasabb viszonyban vagy (feltéve, hogy ő jobban emlékszik.)

Ha realistán nézve is kellemetlen ostobaságot műveltél, mondjuk elküldted melegebb éghajlatra a főnöködet, vagy összetörtél kétszáz poharat az asztalon táncolva, netán hangos veszekedésbe vagy verekedésbe keveredtél nincs más út, mint a tevékenységed súlyosságától függően őszintén bocsánatot kérni. Bizonyos esetekben érdemes az őszinte szavakat ajándékkal kísérni, például egy üveg borral, vagy súlyos esetekben például felajánlani egy összeget a főnököd vagy a céged által támogatott szervezetnek, ügynek. Ez utóbbi furcsán hangozhat (és sokba is kerül), de komoly elszántságról tanúskodik, és ha a céges kultúrában fontos a jól végzett CSR, akkor a vezetőség értékelni fogja a gesztust és nem feltétlenül folyamodnak fegyelmi eljáráshoz vagy kirúgáshoz.

(Megjegyzés: Amit itt leírtam, az mind kevés, ha bűncselekménynek minősülő dolgot cselekedtél, mint a szexuális zaklatás vagy testi sértés, és emiatt kerültél "kínos" helyzetbe, mert erról nem a túlzásba vitt alkohol tehet és nem is ártatlan botlásról van szó.)

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.