HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Női Karrier Nap – 2016 május 21. Millenáris Park

Női Karrier Nap – 2016 május 21. Millenáris Park

Immáron 3. alkalommal rendezték meg Budapesten a Női Karrier Napot, idén ezúttal a Millenáris Park adott helyszínt a rendezvények. Az esemény évről évre új kiállítókkal és neves előadókkal gazdagodik a témában. Személyes tapasztalatomat szeretném megosztani arról a pár óráról amit a rendezvényen töltöttem.

Lehetőségem adódott arra, hogy sok nővel beszélgethessek, akik többsége ugyan még nem tudta hogy mit keres, mit akar, merre indulna, mit változtatna, de már megfogalmazódtak bennük kérdések.

A rendezvény első sorban Karrier Nap volt és nem álláskereséséről szólt, ám ez a két téma nehezen választható el egymástól. A személyes beszélgetések során igazán inspiráló és perspektívaváltó diskurzusokban volt szerencsém részt venni, többek között az érintett nők szakmai múltjáról, eredményeiről és az elképzeléseiről. Jó érzés volt néhány indító gondolattal, javaslattal megerősíteni őket, növelni az önbizalmukat a magukba vetett hitüket.

Meglepően sokan készítettek szakmai önéletrajzot és szívesen osztották meg, beszéltek és meséltek az életükről. Találkoztam olyan nőkkel is, akik még nem hozták meg a döntést és még csak információkat gyűjtenek arról, hogy mit is jelent számukra a Karrier.

Hiszem, hogy a nap sokaknak erőt és megerősítést jelentett. Bízom benne, hogy az önbizalmukat növelte és sok nyitott kérdés helyére került, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban sikeresek és elégedettek legyenek. Ehhez kívánok mindenkinek minden jót a legközelebbi találkozásunkig!

Fotó: noikarriernap.hu

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.