HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Szeretetképleteket kell írni a gyerekagyba

Szeretetképleteket kell írni a gyerekagyba

Egy kutatás szerint öt dologra lesz szükség a következő ötven évben a munkapiacra lépéshez: értő olvasásra, íráskészségre, elemi számolásra, komputerkezelésre és angol nyelvre. És rögtön tegyük ezek mellé a kreativitást. Aki nem kreatív, az a következő húsz évben egyre nagyobb valószínűséggel válik a tömegben ólomkatonává. Vajon mennyire készíti fel a magyar oktatási rendszer a gyerekeket erre az új tudásra, a kreativitásra, a bátorságra, a kockázatvállalás képességére?

Egy kiváló páros interjút ajánlok, ami a 168óra.hu oldalán jelent meg. Vekerdy Tamás (1935) pszichológus és író, valamint Simó György (1967) szociológus, üzletember, befektető érdekes gondolatokat oszt meg az olvasókkal. Picit a szívemből szólnak, egyben rámutatnak arra, hogy milyen óriási változás előtt áll a világ. A munka világában egyre fontosabb az ész és a hatékonyság, a kreatív energiák hatékony felhasználása pedig nagyban segíthet e két fontos tényező erősítésében is.

http://168ora.hu/szeretetkepleteket-kell-irni-gyerekagyba-simo-gyorgy-es...

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.