HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Tibor célba talált

Tibor célba talált

Az elmúlt hónapokban több olyan ügyfelem volt (magánszemélyek), akik a karrierjükben szerettek volna változást. Egy részük azért, mert új kihívásokat kerestek, amit már a jelenlegi munkakörük és vagy a szervezeti korlátok nem tettek lehetővé, mások azért, mert az élet úgy hozta, hogy munkahelyük vagy munkakörük szűnt meg.

Az alábbi élménybeszámolót egy kedves fiatalemberről osztom meg, aki több hónapja sikertelenül pályázott meg állásokat, és nem értette hogy vajon miért nem hívják be interjúkra, miért nem sikerül az első körök után bejutni a legjobbak közé.

A rövid problémafeltáró beszélgetést követően Tibor megmutatta szakmai önéletrajzát, amellyel már oly sok pályázaton indult több-kevesebb sikerrel. Miután Tiborról tudtam, hogy értékesítés területen szeretne vezetői pozíciót találni magának, rutinos HR szakemberként kerestem azokat a hívószavakat, üzeneteket és legfőképp elért eredményeket az önéletrajzában, amik sikeres pályázóvá tehetik őt.

A tanácsaimat Tibor megfogadta, az önéletrajzot struktúrában átalakítottuk, számadatokkal gazdagítottuk, a múltbeli vezetői szerepeihez kapcsolódó információkkal színesítettük, és máris egy ütősebb önéletrajzzal nézett körül a munkaerő piacon.

Az állásinterjúkra való felkészülést személyiség kérdőívvel egészítettük ki, amely nagyon jó önismereti teszt volt számára. Mindez nagy segítséget adott ahhoz, hogy bemutatkozását személyes interjúkon sikerre vigye. Számtalan helyzetet és szituációt beszéltünk át kérdezéstechnika segítségével, ami jól jött a váratlan kérdések megválaszolására.

Tibor komolyan vette a felkészülést, a szándék, az akarat és persze a már korábban elért eredmények és tapasztalatok meghozták gyümölcsét.

Gratulálok Tibornak, az elért célt igazán magának köszönheti!

(A címlapkép csak illusztrácó)

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.