HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Toborzás – soha véget nem érő folyamat?

Toborzás – soha véget nem érő folyamat?

Egy cikksorozatban szeretném feltárni a megtalálás, a megszólítás és megnyerés fontosabb és érdekesebb mozzanatait. A toborzási formák, valamint a kollégák megtartásának stratégiái mára ugyanis jelentősen megváltoztak. Ebben a posztban a toborzás diszkrepanciáiról írok.

2016-ban már ott tartunk, hogy a keresés-kiválasztási folyamataink szinte egy soha véget nem érő folyamattá változtak, gyakorlatilag állandóan toborzunk, szinte már napi 24 órában. Már-már azt hinnénk hogy egy sikeres pozíció betöltését követően felszusszanhatunk, ám ekkor máris jön a következő felkérés a cégtől, pl. felmondás, GYES, vagy egyéb átszervezés miatti üresedés kezelése érdekében.

A helyzet egyre izgalmasabb és kihívásokkal telített. Munkavállalóink és benne mi magunk is az Internetalapú platformok, a fokozott Social Media által nyújtott lehetőségek tárházában szinte nyitott könyvként sétálnak a Facebook, Twitter, Linekdin és Google stb. felületeken. Innen már csak az a kérdés, hogy kik vadásznak munkatársainkra és mikor találják meg őket egy újabb izgalmas, "ínycsiklandó" lehetőséggel, vagy annak tűnő ajánlattal.

A keresési technikák egyre kifinomultabbak, adatok tárháza elérhető számtalan célra, így csak idő kérdése, hogy kit, mikor kell pótolnunk, mert épp megtalálta egy fejvadász vagy egy pozitív hangvételű emberközpontú hirdetés stb. Ebben az állandó interaktív érában rendkívül nehéz a dolga van a vezetésnek és a HR területen dolgozóknak egyaránt.

Kedves Vezető! Légy résen, hisz sosem tudhatod, hogy mikor és kit találnak meg a kollégáid között!

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.