HRIRANYTU.HU

Blog

Tekintse meg, hogy a választott témakörökben, milyen bejegyzéseket találhat.

6 súlyos vezetői hiba, ami távozásra készteti a legjobb embereidet

6 súlyos vezetői hiba, ami távozásra készteti a legjobb embereidet

A mai világban, ahol minden valamire való cég a tehetségek megszerzéséért és megtartásáért versenyez, vezetőként már nem engedhetünk meg olyan amatőr hibákat, amiket 10 éve még simán benyelt bármelyik alkalmazott. Versenyképességünket, hosszútávú fennmaradásunkat kockáztatjuk azzal, ha nem figyelünk oda a legjobban teljesítő embereinkre. Van a kiégés , amely a túlhajszoltság következménye és van a kedvvesztés, ami egy csendben zajló folyamat: bár a munkatárs közben végig jól teljesít, egyre kevesebb értelmet talál munkájában, egyre kevésbé elkötelezett a cég felé, innen pedig már egyenes út vezet a felmondáshoz.

Miről ismerszik meg igazán a kivételes alkalmazott?

Miről ismerszik meg igazán a kivételes alkalmazott?

Létezik 8 olyan személyiség- és hozzáállásbeli jellemző, amelyekről felismerhető ha szervezetünk, csapatunk egyik tagja kiemelkedő munkatárs és csapattag, még akkor is, ha ez nem feltétlenül mutatkozik meg a teljesítmény standard mérési eredményeiben. Figyelem, nem (csak) a teljesítményt mérő számokból áll a világ!

Mekkora kárt okozhat egy mérgező, nárcisztikus főnök?

Mekkora kárt okozhat egy mérgező, nárcisztikus főnök?

Nem minden főnök birtokol szofisztikált vezetői képességeket, ám az, hogy egy vezető kevésbé alkalmas, vagy szétszórt még nem feltétlenül teszi tönkre a munkahelyi légkört vagy az alkalmazottak magánéletét. Azonban léteznek kifejezetten "toxikus" főnökök, akik nárcisztikus, netán pszichopata viselkedésükkel komoly károkat okoznak nemcsak egy cégben, hanem az alkalmazottak mindennapjaiban, önbecsülésében is. A túlzott tekintélyelvűség pedig még biztos alapokat is szolgáltat ehhez.