HRIRANYTU.HU

Blog

Tekintse meg, hogy a választott témakörökben, milyen bejegyzéseket találhat.

Bogi révbe ért

Bogi révbe ért

Bogi hosszú ideje kereste saját útját a világban. Szakmai tapasztalata, ismerete, azok sokszínűsége kifogástalan volt. Látott már versenyszférát és államit egyaránt. Ügyesen bánik az emberekkel, és kiemelkedően jó képességei voltak az IT területen. Mégis valami mintha blokkolta volna útját az álláskeresés során...

Menotráld azokat is, akik mások mint te

Menotráld azokat is, akik mások mint te

Amikor úgy döntünk, hogy valakit a szárnyaink alá veszünk, ezt általában azokkal tesszük, akikben egy kevésbé tapasztalt vagy fiatalabb önmagunkat látjuk. A szervezeteknél tehát nem véletlenül fejlődnek jobban, vagy kapnak több támogatást azok, akik a vezető kulturális, demográfiai hátteréhez közelebb állnak.

Hogyan vezessünk úgy egy vállalatot, hogy megvalósuljon a kollektív kreativitás?

Hogyan vezessünk úgy egy vállalatot, hogy megvalósuljon a kollektív kreativitás?

Linda Hill, a Harvard tanára, a Kollektív lángelme c. könyv társszerzője a világ néhány legkreatívabb vállalatát vizsgálva kereste azokat az eszközöket és taktikákat, melyekkel áramolhatnak a nagy ötletek – nem csak a hivatásszerű "kreatívoktól", hanem a cég minden munkatársától.

Simon Sinek, arról, hogy miért olyan nehéz jó vezetővé válni

Simon Sinek, arról, hogy miért olyan nehéz jó vezetővé válni

Mert az iskola, az egyetem és a céges kultúra is alkalmazottakat és menedzsereket képez, nem vezetőket.

Mentor kerestetik

Mentor kerestetik

Egy érdekes cikkre bukkantam a minap a Harvard Business Review-ban modern korunk mentorkultúrájának alakulásáról. A Haravard Business School professzora, Thomas DeLong és kollégái érdekes megfigyelést tettek: a 40 év fölötti korosztályban minden megkérdezett meg tudott nevezni egy mentort karriere során, ám azok a junior pozícióban lévő szakemberek, akik az elmúlt 20 évben csatlakoztak az adott céghez, már nem.

Vezetői kihívások az Uberizáció korában

Vezetői kihívások az Uberizáció korában

A Coaching Határok Nélkül (CHN) legutóbbi workshopján Peter Hawkins, brit vezetőfejlesztő, coach, előadó és író a vezetés jövőjéről, a jövő vezetőjéről beszélt.

A jövő vezetőjénél a partnerség van a fókuszban, hogy képes legyen olyan embereket is vezetni, akiket nem tud utasítani és nem függnek tőle.

Globális kutatásának egyik legfőbb eredménye, hogy a megkérdezett vezetők közül szinte mindenki a változás sebességének a megsokszorozódását tekinti a jövő legnagyobb kihívásának.