HRIRANYTU.HU

Blog

Tekintse meg, hogy a választott témakörökben, milyen bejegyzéseket találhat.

Kell-e technológiai tudással rendelkezniük korunk vezetőinek?

Kell-e technológiai tudással rendelkezniük korunk vezetőinek?

A technológiai innováció nagyban befolyásolja az emberek munkáját, feladatmegoldó eszköztárát, ezért jogosan merül fel a kérdés, és fontos vitatéma a coachok és HR világában, hogy szükséges-e a jelen kor cégvezetőinek technológiai tudással bírni. Kell-e például egy szoftverfejlesztő cég fejének több programozási nyelvet ismernie ahhoz, hogy a cég produktívan működjön?

Az eredeti gondolkodók meglepő szokásai

Az eredeti gondolkodók meglepő szokásai

Adam Grant, szervezeti pszichológus és New York Times bestseller szerző szerint, ahhoz, hogy jó ötleteink szülessenek, számos rossz ötletre is szükség van. A valóban eredeti gondolkodók, olyan emberek, akik sokszor elbuknak, hiszen sokszor is próbálkoznak, nem félnek kísérletezni.

Állás egy multinál vagy freelancer? Hogyan alapozd meg a jövődet a változó világban

Állás egy multinál vagy freelancer? Hogyan alapozd meg a jövődet a változó világban

Sokan gondolják úgy, hogy a nagy cégeknél való elhelyezkedés a legbiztosabb állás, holott a Deloitte kutatása alapján az 1955-ben alakult ún. "fortune 500" cégeknek mindössze 12%-a működik még az akkori formájában és 26%-uk az elmúlt évben lekerült erről a listáról. Bár a megkérdezett vezetők 88%-a tartja rendkívül fontosnak az újragondolt szervezetépítést, mindössze 11%-uk biztos abban, hogyan is kellene nekifogni ennek a feladatnak.

Szeretetképleteket kell írni a gyerekagyba

Szeretetképleteket kell írni a gyerekagyba

Egy kutatás szerint öt dologra lesz szükség a következő ötven évben a munkapiacra lépéshez: értő olvasásra, íráskészségre, elemi számolásra, komputerkezelésre és angol nyelvre. És rögtön tegyük ezek mellé a kreativitást. Aki nem kreatív, az a következő húsz évben egyre nagyobb valószínűséggel válik a tömegben ólomkatonává. Vajon mennyire készíti fel a magyar oktatási rendszer a gyerekeket erre az új tudásra, a kreativitásra, a bátorságra, a kockázatvállalás képességére?

Vezetői kihívások az Uberizáció korában

Vezetői kihívások az Uberizáció korában

A Coaching Határok Nélkül (CHN) legutóbbi workshopján Peter Hawkins, brit vezetőfejlesztő, coach, előadó és író a vezetés jövőjéről, a jövő vezetőjéről beszélt.

A jövő vezetőjénél a partnerség van a fókuszban, hogy képes legyen olyan embereket is vezetni, akiket nem tud utasítani és nem függnek tőle.

Globális kutatásának egyik legfőbb eredménye, hogy a megkérdezett vezetők közül szinte mindenki a változás sebességének a megsokszorozódását tekinti a jövő legnagyobb kihívásának.