HRIRANYTU.HU

Blog

Tekintse meg, hogy a választott témakörökben, milyen bejegyzéseket találhat.

Miért fogsz elbukni álmaid megvalósításában?

Miért fogsz elbukni álmaid megvalósításában?

Larry Smith, a kanadai Waterloo Egyetem közgazdaságtan professzora gyakran mentorálja diákjait, hogy azok felépíthessék vágyott karrierjüket. Ebből a tapasztalatból adódóan, pedig tudja miről beszél, amikor azt állítja. hogy legtöbbünk, még ha meg is találja az őt hajtó szenvedélyt, elbukik a nagyszerű, az álom karrier megvalósításában.

Szeretetképleteket kell írni a gyerekagyba

Szeretetképleteket kell írni a gyerekagyba

Egy kutatás szerint öt dologra lesz szükség a következő ötven évben a munkapiacra lépéshez: értő olvasásra, íráskészségre, elemi számolásra, komputerkezelésre és angol nyelvre. És rögtön tegyük ezek mellé a kreativitást. Aki nem kreatív, az a következő húsz évben egyre nagyobb valószínűséggel válik a tömegben ólomkatonává. Vajon mennyire készíti fel a magyar oktatási rendszer a gyerekeket erre az új tudásra, a kreativitásra, a bátorságra, a kockázatvállalás képességére?

Hol kezdődik az empátia fejlesztése?

Hol kezdődik az empátia fejlesztése?

Az elkövetkezendő generációknak nemcsak a megszerzett tudásból származó gazdag jövő célja kellene lebegjen a szemük előtt, hanem az egészséges és boldog felnőttkor képe is.

Századunk legnagyobb igazságtalansága

Századunk legnagyobb igazságtalansága

A nők világszerte történő elnyomását vizsgálva, egyre világosabb, hogy csak akkor tudunk majd emberi erőforrásaink teljességét hasznosítani, amikor a fejlődő országokban élő nők egyenlő hozzáféréssel rendelkeznek az oktatáshoz és gazdasági lehetőségekhez.