HRIRANYTU.HU

Blog

Tekintse meg, hogy a választott témakörökben, milyen bejegyzéseket találhat.

Kell-e technológiai tudással rendelkezniük korunk vezetőinek?

Kell-e technológiai tudással rendelkezniük korunk vezetőinek?

A technológiai innováció nagyban befolyásolja az emberek munkáját, feladatmegoldó eszköztárát, ezért jogosan merül fel a kérdés, és fontos vitatéma a coachok és HR világában, hogy szükséges-e a jelen kor cégvezetőinek technológiai tudással bírni. Kell-e például egy szoftverfejlesztő cég fejének több programozási nyelvet ismernie ahhoz, hogy a cég produktívan működjön?

Hogyan válasszunk új vezetőket?

Hogyan válasszunk új vezetőket?

A szervezeti vezetésfejlesztés egyik legnagyobb kihívása hatékonyan azonosítani és megtalálni az utánpótlást, azaz a vezetők új hullámának biztosítását az adott szervezetben. A felső vezetők könnyen megfeledkeznek róla, hogy előbb-utóbb valakinek át kell adni a helyüket és mindazt a tudást és értékrendet, amely a cégvezetést sikeressé teszi. E téma mellőzése később komoly és negatív fordulathoz vezethet a cég vagy vállalat életében.

Nők a felsővezetésben

Nők a felsővezetésben

Az elmúlt évtizedben a fejlett nyugati országokban a munkaerő növekvő részét már nők alkotják. Ezzel szemben Kelet- és – Közép-Európában pont ennek ellenkezője tapasztalható, ami az elemzések szerint az egykori szocialista gazdaságpolitika máig kiható hagyatékának tekinthető. A szocialista modellben a nő, mint nyers munkaerőtartalék volt jelen a teljes foglalkoztatás utópisztikus céljának elérése érdekében. Alig 40 év alatt a rezsim e cél oltárán feláldozta a hazai emancipáció eszmeiségét, a felülről” irányított egyenjogúság ugyanis olyan diszkriminációs beidegződések alapjait fektette le, ami a társadalmi problémákon túl mára gazdasági értelemben is mérhető.

Hogyan alakíts ki jó vállalati kultúrát?

Hogyan alakíts ki jó vállalati kultúrát?

A szervezeti vagy vállalati kultúra lényegében egyfajta szociális összetartó erő, a szervezetekre specifikusan jellemző értékrend és viselkedésminta, amely meghatározza a munkahelyi hangulatot és a jellemző munkameneteket is. A megfelelő szervezeti kultúra elősegíti a cég, vállalat céljaival való azonosulást és stabilitást eredményez.

Simon Sinek, arról, hogy miért olyan nehéz jó vezetővé válni

Simon Sinek, arról, hogy miért olyan nehéz jó vezetővé válni

Mert az iskola, az egyetem és a céges kultúra is alkalmazottakat és menedzsereket képez, nem vezetőket.

Mekkora kárt okozhat egy mérgező, nárcisztikus főnök?

Mekkora kárt okozhat egy mérgező, nárcisztikus főnök?

Nem minden főnök birtokol szofisztikált vezetői képességeket, ám az, hogy egy vezető kevésbé alkalmas, vagy szétszórt még nem feltétlenül teszi tönkre a munkahelyi légkört vagy az alkalmazottak magánéletét. Azonban léteznek kifejezetten "toxikus" főnökök, akik nárcisztikus, netán pszichopata viselkedésükkel komoly károkat okoznak nemcsak egy cégben, hanem az alkalmazottak mindennapjaiban, önbecsülésében is. A túlzott tekintélyelvűség pedig még biztos alapokat is szolgáltat ehhez.

Hogyan ösztönöznek cselekvésre a nagy vezetők

Hogyan ösztönöznek cselekvésre a nagy vezetők

Simon Sinek a "Start With Why" és a "Leaders Eat Last" könyvek szerzője hatékony modellt ad a kezünkbe az inspiráló vezetésről.

Hol kezdődik az empátia fejlesztése?

Hol kezdődik az empátia fejlesztése?

Az elkövetkezendő generációknak nemcsak a megszerzett tudásból származó gazdag jövő célja kellene lebegjen a szemük előtt, hanem az egészséges és boldog felnőttkor képe is.

Oldalak