HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

Miért fogsz elbukni álmaid megvalósításában?

Miért fogsz elbukni álmaid megvalósításában?

Larry Smith, a kanadai Waterloo Egyetem közgazdaságtan professzora gyakran mentorálja diákjait, hogy azok felépíthessék vágyott karrierjüket. Ebből a tapasztalatból adódóan, pedig tudja miről beszél, amikor azt állítja. hogy legtöbbünk, még ha meg is találja az őt hajtó szenvedélyt, elbukik aat álomkarrier megvalósításában.

Humoros TED előadásában Smith arra késztet bennünket, hogy kissé magunkba nézzünk. Mik azok a nyilvánvaló és kevésbé nyilvánvaló kifogások, amelyek visszatartanak, amelyek láthatatlan, szinte részünkké vált bilincsként fognak vissza?

Lehet, hogy félünk a bukástól, lehet, hogy lusták vagyunk. De vannak ennél kevésbé nyilvánvaló kifogások is: gyerek, házastárs, akikre hajlamosak vagyunk börtönőrként tekinteni, vagy a mentalitásunkba mélyen beivódott nevelés: ha keményen dolgozol, sikeres leszel. Vajon a siker, ami nyilán egy pozitív dolog, esetünkben egyet jelent-e egy nagyszerű karrier beteljesülésével, álmaink megvalósulásával?

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.