HRIRANYTU.HU

HR BLOG

HUMÁN ERŐFORRÁS TANÁCSAIM, HASZNOS IRÁNYTŰNEK BIZONYULHATNAK A HR DÖNTÉSHOZATALBAN

2030. váratlan munkaerőkrízise

2030. váratlan munkaerőkrízise

Rainer Strack, humánerőforrás-szakértő adatokkal gazdagon alátámasztott beszédében, a közelgő globális munkaerőválságról és az erre való felkészülésről beszél.

Az érintett országoknak a határaikon túl kell keresniük a mobilis és hajlandó munkaerőt a jövőben. Ehhez viszont előbb el kell kezdeniük megváltoztatni az üzleti kultúrájukat. Természetesen kitér a technológiai fejlődés, a mesterséges intelligencia szélesebb körű bevezetésének hatásaira is.

A kérdés tehát nem az, hogy átveszi-e majd a technológia e dolgozók munkáját, hanem az, hogy mikor, milyen gyorsan, és milyen léptékű lesz majd ez a változás. Vagy más szavakkal: Segíti-e majd a technológia ennek a munkaerő-válságnak megoldásában? Igen is meg nem is.

Rainer Strack

Az izgalmas előadást, magyar felirattal, itt is megnézhetitek.

Kovács Orsolya képe

Kovács Orsolya

Kovács Orsolya vagyok, HR tanácsadó. Pályafutásomat tanárként kezdtem, rövid időt követően azonban a vállalati oldalon folytattam szakmai életemet, ahol megtaláltam önmagamat a humán területen. Immáron több, mint 20 éve a vállalati humán erőforrás területen dolgozom, ahol a szakma minden területén tapasztalatot szereztem. A sok év alatt több iparágban volt szerencsém megfordulni, aminek köszönhetően színesíthettem tudásomat, szemléletemet. A legizgalmasabb időszak az életemben akkor kezdődött el, amikor vezetői pozíciókba kerültem, először kisebb majd nagyobb szervezetekben. Mára egy nagy országhatárokat átívelő csapat irányítója vagyok.